دکوراسیون داخلی آموزشی
دکوراسیون داخلی آموزشی، ایجاد فضایی جذاب در مراکز آموزشی
طراحی دکوراسیون آموزشی یکی از دشوار ترین طراحی های ساختمانی چه در زمان بازسازی و چه در زمان ساخت می باشد که باید با توجه و اهمیت بالا صورت گیرد. در واقع طراحی داخلی این نوع از اماکن ساختمانی بسیار اهمیت دارد می تواند تاثیر بالایی بر نوع عملکرد آن مکان داشته باشد.
طراحی دکوراسیون داخلی آموزشی در ساختمان های مختلف مانند دانشگاه؛ مدارس و مهد کودک صورت می گیرد که تمامی آن ها جزء مراکز آموزشی کشور به حساب می آیند و با توجه به رده سنی های مختلف؛ کار را برای طراح ساختمانی سخت خواهند کرد. البته نا گفته نماند که طراحی دکوراسیون داخلی آموزشی به تازگی رونق یافته که این موضوع در چندین سال پیش، چندان اهمیتی نداشته است.
طراحی دکوراسیون داخلی آموزشی شامل مدارس، آموزشگاه ها و ... می شود. اما یکی از مهم ترین و سخت ترین ساختمان های آموزشی از نظر طراحی دکوراسیون داخلی؛ مدارس می باشند که در ابتدای این مطلب به توضیح درباره آن خواهیم پرداخت. در ادامه همراه ژوپین کمپانی باشید.
طراحی دکوراسیون داخلی آموزشی: مدارس
در بالای مقاله ذکر کردیم که طراحی دکوراسیون داخلی مدارس یکی از سخت ترین طراحی هایی است که می بایستی در ساختمان های آموزشی به کار رود. زیرا در مدارس رده سنی از کودکان تا بزرگسالان درحال آموزش هستند و هماهنگی میان این دو رده سنی بسیار دشوار است. در واقع طراحی داخلی این مرکز آموزشی باید به گونه ای صورت گیرد که نظر تمامی دانش آموزان به آن جلب شود. حال آیا چگونه و چه روش هایی در مدارس برای طراحی داخلی دکوراسیون آموزشی به کار برده می شود؟
پیش از هر مورد دیگری در دکوراسیون داخلی آموزشی مدارس باید فضایی شبیه به مهد کودک برای دانش آموزان سال اول ایجاد شود و طراحی هایی برای جلب توجه و شادی در آن ها صورت گیرد. ایده هایی فانتزی که باعث حس رضایت در کودکان می شود و انگیزه آن ها را برای یادگیری در آموزش، بیشتر و بیشتر می کند.
رنگ های کاربردی در دکوراسیون آموزشی مدارس
برای یک طراحی شیک و زیبا در دکوراسیون داخلی آموزشی؛ ابتدا می بایستی تا به رنگ های کاربردی در آن توجه داشت. زیرا رنگ ها بیشترین تاثیر را در روحیه دانش آموزان دارند و باعث حس انگیزه برای گوش دادن به حرف های دبیر و معلمان خواهد شد. در هر کلاس می بایستی تا مطابق با سن دانش آموزان؛ رنگ های مناسبی استفاده شود که شور و شوق درس خواندن را برای آن ها بیشتر کند.
رنگ های سالن ها نیز بر اساس یک ترکیب مشخص انتخاب خواهد شد. به گونه ای که در زنگ های تفریح حس خوبی را به دانش آموزان منتقل کند. با توجه به این موضوعات می توان گفت انتخاب رنگ باید توسط افراد دانا بر این زمینه انجام گیرد و راحت از آن ها گذر نشود.
شما می توانید در کلاس های رده های سنی پایین رنگ های شاد و در کلاس های رده سنی بالا تر رنگ های مات را استفاده کنید. اگر نگاهی به عکس های موجود از راه رو ها و کلاس های مدارس شیک و پیشرفته بی اندازید؛ می توانید بهترین الگو برای انتخاب رنگ را به دست آورید.
چیدمان کلاس های آموزشی در مدارس
یکی دیگر از مهم ترین مسائل در طراحی دکوراسیون داخلی آموزشی مدارس؛ چیدمان کلاس ها بر اساس اصول و کابرد آن کلاس خواهد بود. به عنوان مثال مهم ترین بخش در طراحی کلاس ها؛ چیدمان حساب شده میز و صندلی ها می باشد که می توان در آن ها اصول خطی و پشت سر هم راه به کار برد.
همچنین برخی از کلاس ها مطابق با نوع درس و آموزش به صورت گرد چیدمان صورت می گیرد. مثلا صندلی ها در یک راستا دور هم چیدمان می شوند که میز معلم بر راس آن ها قرار خواهد گرفت. این نوع چیدمان فعالیت های گروهی را به بهترین نحو انجام می دهد و باعث تقویت این امر در دانش آموزان می شود.
قفسه ها و کتاب خانه در کلاس ها
یکی دیگر از اجسامی در کلاس ها اغلب به کار برده خواهد شد؛ کتابخانه و قفسه های کتاب می باشد. همچنین تابلو ها؛ جا لباسی و کمد های شخصی دانش آموزان باید به صورتی در کلاس قرار داده شود که در هنگام درس، حواس دانش آموزان را نگیرد و در بهترین نقطه کلاس برای دسترسی قرار داده شوند. از تابلو ها نیز می توان برای نمایش فعالیت های درسی استفاده کرد که در معرض دید دانش آموزان قرار می گیرند و باعث اشتیاق یادگیری آن ها برای آموزش می شوند.
نور پردازی در طراحی دکوراسیون داخلی آموزشی
تاثیر نور در کلاس های مدارس می تواند بیش از هر مورد دیگری اهمیت داشته باشد. البته نور ها به صورت طبیعی و یا غیر طبیعی در کلاس ها به کار برده می شوند که هر کدام تاثیر بخصوص خود را خواهند داشت. نور طبیعی باید به گونه ای باشد که توسط پنجره های بزرگ از سمت چپ به روی میز ها بتابد و باعث اذیت دانش آموزان در هنگام یادگیری نشود. این امر می تواند به چیدمان صندلی ها بر اساس قرار گیری پنجره ها نیز صورت گیرد. بنابراین شما در هنگام طراحی دکوراسیون داخلی آموزشی مدارس؛ ایجاد نور طبیعی را هرگز نباید از یاد ببرید.
طراحی دکوراسیون داخلی آموزشی : مهد کودک
مهد کودک و مدارس ویژه کودکان نیز نوعی از مراکز آموزشی محسوب می شوند که از نظر طراحی داخلی دکوراسیون آموزشی بسیار مهم خواهند بود. در واقع کودکان از این فضا؛ آموزش و شیوه قرار گیری در اجتماع را یاد می گیرند که این مسئله می تواند موضوعی مهم برای اهمیت طراحی دکوراسیون داخلی این اماکن باشد. در این بخش از مقاله به توضیح درباره طراحی دکوراسیون داخلی آموزشی مهد کودک می پردازیم؛ با ما همراه شوید.
طراحی دکوراسیون داخلی مهد کودک بر اساس فضای آموزشی
طراحی دکوراسیون داخلی آموزشی مهد کودک به صورت آموزشی و فضای بازی، امری کاملا دشوار است که با این وجود بسیاری از افراد به آن علاقه مند می باشند. این طراحی اگر بر اصول خاص خود پیش رود؛ می تواند افزایش توان یادگیری در کودکان را افزایش دهد و باعث حس انگیزه و شادی در آن ها شود. برای این امر چند نکته و البته اصول وجود دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
به عنوان مثال اولین نکته در طراحی دکوراسیون مهد کودک ها؛ ایجاد فضایی گرم و امن می باشد که می بایستی متناسب با روحیات کودکان ایجاد شود. به گونه ای که کودکان در آن محل احساس آرامش و امنیت را در کنار آموزش صحیح و هیچگونه تهدید و مشکلی داشته باشند. این فضا به طوری است که نه خیلی شلوغ طراحی می شود و نه خیلی خلوت و بی شور و شوق که بر اساس طراح داخلی این امر صورت می گیرد.
دیگر نکته در طراحی دکوراسیون داخلی مهد کودک ها منتقل کردن طبیعت زیبا و پر نشاط به فضای آموزشی خواهد بود. به گونه ای که اجازه داده شود محیط بیرون از مهد کودک به محیط داخلی کلاس ها راه پیدا کند. درختان زیبا و میوه های رنگا رنگ و یا در صورت امکان حیوانات می توانند برای این امر کمک کنند.
از دیگر نکات طراحی دکوراسیون داخلی آموزشی ایجاد فضایی برای استراحت کودکان می باشد. در واقع کودکان بیشتر زمان خود را در مهد کودک به سر می برند و با توجه به این موضوع؛ ایجاد فضایی برای استراحت آن ها امری مهم خواهد بود. وارد کردن تکنولوژی به فضای آموزشی کودکان نیز یکی دیگر از فضاهایی است که در مراکز مهد کودک می بایستی در نظر گرفته شود.
امروزه تکنولوژی های مدرنی حتی برای کودکان در نظر گرفته شده که می توانید آن ها را وارد فضا کنید تا بیشتر با محیط بیرون از خانه آشنایی پیدا کنند و باعث ایجاد هوش در آن ها شود. وسایل بازی پیشرفته نظیر سیستم رایانه ای از جمله این تکنولوژی ها به حساب می آیند.
رنگ ها و حیاط مهد کودک
یکی از مهم ترین مسائل در طراحی دکوراسیون داخلی آموزشی مهد کودک ها رنگ های به کاربرده شده در آن ها خواهد بود. در واقع بر اساس سنین افرادی که در مهد کودک مشغول آموزش هستند؛ از رنگ های گرم و نشاط آور باید استفاده شود تا حس خوبی را در آن ها القا بخشد. رنگ هایی مانند زرد؛ قرمز؛ آبی؛ سبز و ... که هرکدام دارای معنایی می باشند و می توانند تاثیر بالایی بر شور و شوق کودکان شما داشته باشند.
حیاط مهد کودک نیز باید بر اساس وسایل بازی باید بسیار زیبا طراحی شود. در این فضا کودکان وقت استراحت و بازی خواهند داشت و این گونه به آموزش مشتاق تر می شوند. بنابر این در کنار نورپردازی و فضای داخلی مهد کودک؛ طراحی حیاط نیز داری اهمیت بالایی می باشد. ایجاد استخر مناسب در حیاط یکی از پیشنهاد های عالی برای حس سر زندگی در کودکان محسوب می شود که می تواند تاثیر بالایی بر این امر داشته باشد.
طراحی دکوراسیون داخلی آموزشی : دانشگاه ها
در دانشگاه اغلب افراد با سنین مختلف به آموزش و تحصیل می پردازند. علاوه بر این موضوع؛ هر دانشگاه دارای محتوایی مخصوص به خود است که بر آن اساس نیز طراحی می شود. از این رو اگر بخواهیم دکوراسیون داخلی آموزشی دانشگاه ها را بیان کنیم؛ نیاز به محتوایی طولانی و اختصاصی بر این اساس خواهیم داشت.
اما به طور کلی در طراحی دکوراسیون داخلی دانشگاه ها؛ باید فضایی آرامش بخش و بدون هیچگونه شلوغی و تنش ایجاد شود تا افراد بتوانند بر اساس رشته تحصیلی و مقطع خود در آن به کسب دانش با خیالی آسوده بپردازند. ایجاد کتابخانه در دانشگاه یکی از مهم ترین بخش های طراحی دکوراسیون داخلی آموزشی دانشگاه به شمار می رود.
البته کتابخانه عضو جدایی ناپذیر در طراحی دکوراسیون داخلی آموزشی محسوب می شود که اغلب دانشگاه ها از این فضا برخوردار هستند. همچنین امکانات دیگر مانند سرویس بهداشتی؛ کمد های مخصوص دانشجویان و ... نیز از عوامل مهم در طراحی دکوراسیون داخلی دانشگاه ها به شمار خواهد رفت که حتما باید در آن ها لحاظ شود.