بازسازی خانههای قدیمی به چه مجوزهایی نیاز دارد؟
بازسازی یک کلمۀ بسیار معنیدار و یکی از اصلیترین شاخههای مهندسی است. در مطالب پیشین محتواهای بسیاری درباره ساخت و بازسازی، بازسازی ویلا، بازسازی فضاهای درمانی و ... نوشتهایم؛ اما شرکت فنی مهندسی ژوبین تصمیم دارد در این مطلب به معرفی بازسازی خانه های قدیمی بپردازد و اینکه برای بازسازی خانههای فرسوده چه شرایطی وجود دارد؟ در ادامه همراه ژوبین باشید.
تعریف بازسازی
بازسازی یا مرمت یک بنا به مجموعۀ فعالیتهایی گفته میشود که با انجام دادن آن بر روی یک بنا عمر آن را افزایش داده و با انجام تعمیرات در پروژههای ساختمانی باعث ماندگاری بیشتر خانه یا ساختمان میشود. هر خانه پس از مدتی عمر خود را از دست داده و فرسوده میشود و یا طرحهای آن قدیمی شده و با متریالهای روز دنیا همخوانی ندارد.
بازسازی خانه های قدیمی علاوه بر ارضای حس زیباییپسندی، میتواند از بسیاری از خطرات جلوگیری کند. به عنوان مثال، سقف خانههای قدیمی براثر رطوبت میتواند فرو بریزد یا اینکه بوی رطوبت و نم دیوارها سبب بروز بیماریهایی در افراد شود. پس با این شرایط درخواهید یافت که بازسازی خانههای قدیمی امری ضروری است.
بازسازی خانه های قدیمی چه شرایطی دارد؟
داشتن یک نقشه کلی و تعیین نیازها:
این مرحله نیاز به نقشهای دارد که روی کاغذ پیاده شده باشد. داشتن دقت و رعایت نکات لازم میتواند در تسریع مراحل بازسازی مؤثر باشد و برعکس شاید باعث سردرگمی شود. بهتر است برای نقشهکشی از تجربه و مهارت مهندسان شرکت ژوبین کمک بگیرید.
محاسبۀ میزان هزینههای مورد نیاز بازسازی خانه های قدیمی:
در این مرحله، هزینههای لازم برای تهیه متریالها و مصالح مورد نیاز و دستمزد نیروی انسانی لازم، برآورد میشود.
در این مرحله، مدیریت درست هزینهها بسیار اهمیت دارد که با کمترین قیمت ممکن بتوانید بازسازی منزل خود را به تمام رسانید.
پروسه تخریب؛ مهمترین نکته برای بازسازی خانه های قدیمی
یکی از مهمترین نکات در بازسازی خانههای قدیمی، انجام اصولی پروسه تخریب است.کمترین بیتجربگی در این مرحله، میتواند باعث مخاطرات جانی و مالی برای پیمانکار و افراد شود.
تخریب غیراصولی در عملیات تخریب خانههای قدیمی باعث میشود علاوه برخود خانه مورد بازسازی به ساختمانهای اطراف یا آپارتمانها؛ خانه های همسایگان فوقانی و تحتانی آسیب جدی وارد شود. پس در مرحلۀ تخریب خانههای فرسودۀ قدیمی به مواردی از جمله استفاده از ابزارهای مناسب با حد تخریب و شناسایی محلهای مربوط؛ مخصوصا محل عبور لوله های آب از کف و دیوارهای خانه و ...توجه ویژهای شود.
هزینۀ بازسازی خانههای فرسوده شامل موارد ذیل است:
هزینۀ خرید مصالح
هزینۀ حمل و نقل زباله
هزینۀ تعمیرات (در صورت نیاز)
هزینۀ تغییر دکوراسیون
هزینۀ مجریان و پیمانکاران، کارگران و نیروهایی که درمحل پروژۀ ساختمانی حضور دارند.
چگونه با کمترین هزینه خانۀ قدیمی را بازسازی کنیم؟
برآورد هزینه بازسازی خانههای قدیمی مهمترین دغدغۀ مالکان در این زمینه است که در صورت بهرهگیری از دانش فنی و تجربی افراد فعال در این زمینه می تواند از هزینههای بازسازی کم کند. شرکت مهندسی ژوبین افتخار دارد با داشتن دانش ایرانی و تجربۀ عالی در زمینۀ پیمانکاری ساختمان و پروژههای بازسازی با کمترین هزینه پروژههای شما را به اتمام رساند.
به منظور بازسازی خانههای فرسوده و مدیریت هزینههای آن باید برنامهریزی را در اولویت قرار دهید؛ چرا که عدم برنامهریزی در این زمینه موجب بروز خسارات مالی جدی شود. همچنین اگر به فکر بازسازی خانۀ قدیمیتان هستید، اما بودجۀ شما محدود است؛ میتوانید از گزینه های جایگزین و موقت برای بازسازی بخشی از خانه استفاده کنید. شما ابتدا باید مشخص کنید که کدام بخش از خانهتان اولویت دارد. به عنوان مثال اگر پذیرایی شما کسلکننده شده، آن را در اولویت قرار دهید.
بازسازی خانههای قدیمی چطور انجام میشود؟
بازسازی خانههای قدیمی به دو روش انجام میشود. یکی از این روشها بازسازی ساختمان حفاظتی است و دیگری بازسازی ساختمان سبکی است. این دو روش هزینۀ بازسازی یکسانی دارند که در ادامه به شرح مختصری از این دو روش میپردازیم.
1- بازسازی حفاظتی:
در روش بازسازی ساختمان حفاظتی به بازسازی و حفاظت کلی از ساختمان شما پرداخته میشود. دراین روش کلیات یک بنا مورد بازسازی و حفاظت قرار میگیرد. در روش بازسازی حفاظتی باید یک مطالعۀ جامع و کامل بر روی تمام ویژگیهای یک ساختمان و مصالح انجام شود تا بتوان به صورت صحیح و کامل مراحل بازسازی را انجام داد.
2- بازسازی ساختمان سبکی:
روش بازسازی ساختمان سبکی به روشی گفته میشود که تکههای جدید جایگزین تکههای فرسودهتر میشود. از این روش جهت بازسازی بناهای تاریخی فرسوده استفاده میشود؛ زیرا در این روش سبک هارمونی تاریخی بدون کمترین تغییر باقی خواهد ماند. در این روش شباهت بسیار زیادی بین طرح قدیمی و طرح جدید وجود دارد.
مجوزهای لازم بری بازسازی ساختمان
مهمترین نکتهای که برای عملیات بازسازی ساختمان باید در نظر گرفته شود، استفاده از مهندس ناظر تایید شده از سازمان نظام مهندسی است. چون مهندس ناظر باید بر تمامی عملیات تخریب نظارت مستقیم داشته باشد و اقدامات لازم را انجام دهد. اما به صورت کلی باید موارد زیر رعایت شود:
بازسازی خانههای فرسوده و قدیمی، الزاما باید تحت نظر مهندس باشد. ناظری که نام او در پروانۀ ساخت قید شده، باید بر روی بازسازی ساختمان نظارت کند.
تمام مالکانی که قصد نوسازی منازل فرسوده خود را دارند، امکان ندارد بدون اخذ پروانه ساخت و امکان تخریب بنا را داشته باشد. برای بازسازی خانههای فرسوده در درجۀ اول به مجوز شهرداری نیاز است که با استفاده از خدمات الکترونیکی میتوان آن را انجام داد.
درسالهای قدیم، پروانه ساخت به صورت جداگانه صادر میشد که بنا را تخریب کرده و ضایعات آن را جمعآوری میکردند. اما این قانون درسال 1360 دچار تغییر بزرگی شد، به صورتی که پروانه تخریب و نوسازی با یکدیگر برای مالک صادر میشود.
دقت داشته باشید که باید قید شود پروانۀ ساخت دارای اعتبار است و تا زمانی که بنا به صورت کامل تخریب نشده، حق شروع عملیات ساختمانی جدید را ندارند، در غیر این صورت بنای ساخته شده جزء بناهای بدون مجوز تلقی میشود.
بازسازی خانههای فرسوده، اغلب به دلیل نیاز به تعمیرات اساسی به دنبال آسیب دیدن یا وجود مشکلاتی در طراحی و ساخت اولیه انجام میشود. بازسازی خانههای فرسوده دارای قوانینی هستند که این قوانینها مخصوص بازسازی ساختمان است.
هرگونه نوسازی در یک ساختمان باید طبق اصول از پیش تعیین شده انجام شود. گاهی اگر قوانین را رعایت نکنید، مجبور میشوید جریمۀ آن را پرداخت کنید. البته در صورت عدم رعایت قوانین بازسازی مجبور به تخریب بخش ایجاد شده میشوید. جریمههای هر مورد از تخلفات ساختمانی با توجه به قوانین تصویب شده متفاوت است.
وام بازسازی خانههای فرسوده در سال1399 توسط دولت افزایش یافته است. سود این وامها 13 درصد بوده و تا 50 میلیون تومان تسهیلات سود 9 درصد است و باقی آن سود 18 درصد است و میانگین سود 13 درصد میشود.
مدارک مورد نیاز برای دریافت مجوز بازسازی خانه
اصل و کپی سند، بنچاق اگر سند تفکیک شده است، صورت مجلس و نقشه تفکیکی
اصل و کپی شناسنامه مالک یا وکیل قانونی به همراه وکالتنامه رسمی
اصل و کپی فیش نوسازی
اصل و کپی قبضهای آب، برق، گاز و تلفن
گواهی پایان کار یا جواز قبلی البته در صورت وجود
ضمن این که اگر ساختمان تحت بازسازی مربوط به اوقاف باشد، علاوه بر مواردی که ذکر شد، باید به اداره اوقاف مراجعه کند تا مدارک لازم و مربوطه را دریافت نماید. بعد از تهیۀ تمامی مدارک مورد نیاز برای بازسازی منزل، نوبت به فرآیند کسب مجوز میشود که به طور مختصر، شامل دریافت فرم درخواست تعمیرات و بازسازی، صادرشدن دستور بازدید توسط مسئول شهرسازی، ثبت دستور در دبیرخانه و ... میشود.
اگر این پروسهها برای شما دشوار است، میتوانید به اهل فن آن را واگذار نمایید. شرکت مهندسی ژوبین با بیش از 7 سال سابقۀ کاری و کارنامۀ درخشان در زمینۀ پروژههای ساختمانی میتواند کمک بزرگی به شما کند.
شرکت مهندسی ژوبین با اخذ تمامی مجوزهای لازم برای کسب مجوز بازسازی ساختمان، طراحی و ساختمان، پیمانکاری و ... پکیج کاملی را به شما ارائه میدهد تا با خیالی آسوده فقط به فکر نوسازی منزل باشید. جهت ارتباط با مهندسان شرکت ژوبین و کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با شمارههای 09155113522 و 09126664539 یا شبکههای اجتماعی در ارتباط باشید.